6. nov. 2010

Mutzu. Den rene ynk.
Mutzu plejer at dække vores æblebehov en stor del af vinteren. Jeg ved ikke hvorfor de ser sådan ud. Jeg har aldrig været ude for det før. Vi kommer vist ikke udenom at supplere.

Mutzu. What a pity.

8 kommentarer:

***Mutter*** sagde ...

Ærgeligt med sådan nogle fregnede eksemplarer - men så må de jo bare skrælles.

Jeg har aldrig smagt et Mutzu æble.

Vild med have sagde ...

Mutsu er en krydsning mellem Golden Delicious og Indo. Det stammer fra den japanske provins Mutsu. Det er meget delikat sprødt og saftigt, og kan bruges både som spiseæble og madæble. For nogle år siden så man det meget i butikkerne. Nu synes jeg ikke at man ser det mere. I hvert fald ikke her hvor jeg bor. Nu har jeg lige googlet lidt og erfaret to ting. Dels at det staves med “s” i stedet for “z” og at det er meget modtageligt for pletsyge. Jeg må have været heldig, for jeg har ikke før set det så voldsomt.
Mutter: Ja, jeg vil skrælle dem, for de smager virkelig godt.

Marina sagde ...

Æblerne fejler jo ingenting, men de holder ikke så længe når de ser sådan ud. Ærgeligt. PÅ Fejø har det for første gange i mange år været et helt elendigt æbleår med få æbler og megen sygdom. Det er noget med foråret som jeg har forstået eksperterne. Næste år er du forhåbentligt mere heldig.

P.s.: ved du at det kun er blogspotbrugere der kan kommenterer hos dig? Hvis du gerne vil lave det om kan du se hvordan nederest i det indlæg du kan finde på min henvisningesblog (klik på mit navn for at komme dertil).

Vild med have sagde ...

Tusind tak for din hjælp. Jeg vidste ikke at det kun var blogspotbrugere som kunne kommentere.
Det er rettet nu.
Jeg vil holde øje med hvornår æblerne er spiseklare og så bruge intensivt løs af dem. Vi plejer jo at havde dem hele vinteren, helt hen til marts, alt efter mængden.

***Mutter*** sagde ...

Sådan et æble vinder så nok desværre aldrig indpas, hvis det har tendens til pletter. Lidt ærgeligt, hvis smagen er god.

Havde man da bare en masse jord, så man kunne have en hel æbleplantage med alle mulige sorter.

Vild med have sagde ...

Claus Meyer berømmer Mutsu og dyrker det også selv på Lilleø. Du har ret i at det nok er tendensen til pletter som gør at man ikke ser det i handelen.
Og ja det ville være skønt med så meget plads at man kunne eksperimentere med det usikre.
Men så må jeg tilføje at det er første gang i ca 15 år jeg oplever sådan et angreb.

Marina sagde ...

Så nu skal jeg ikke komme for godt igang men jeg kan godt blive ærgelig over udviklingen der efterhånden fjerner flere og flere æblesorter fra handlen. Æbletræer skal være så stærke idag og må ikke få hverken den ene eller den anden sygdom (og så langt er jeg næsten enig for ellers bliver der sprøjtet for meget), så skal æblerne kunne holde godt i supermarket og de skal være af ensartet størelse og form. De må ikke have let til at blive stødte og de skal modne samtidigt på træet. Det bliver en smule fattigt på den måde, men vi forbrugere har jo selv valgt at vi vil have billige og holdbare æbler.

Vild med have sagde ...

Det er kedeligt, men du har ret i at vi selv har været med til at skabe situationen. Det, som kan sælges, bliver produceret. Men så er det skønt med en lille plet jord hvor man kan eksperimentere med særlige sorter.