15. mar. 2011

RamsløgDer er efterhånden stor interesse for ramsløg.
Dette afspejler sig også i besøgstallet på mine næsten to år gamle indlæg om ramsløg.Nu er de på vej op igen i stor stil og det varer kun ganske få dage før de kan bruges som et ultrasundt tilskud i salatskålen. Hele planten kan spises. Både blade stængler, løg, blomster og umodne frø.Lige nu dufter mine hænder lifligt af hvidløg.

Ramson

They are very healthy and I like the the pleasant smell of garlic.

7 kommentarer:

Didde sagde ...

Jeg har længe tænkt på at skulle jage noget ramsløg, har du det i din egen have?
Jeg har hørt at det breder sig voldsomt, hvis man ikke holder det nede.

Pia sagde ...

Wauw er ramsløgene allerede så store, så må jeg ud at kikke efter dem i morgen når det bliver lyst. Jeg fik nogen løgplanter sidste sommer, så jeg har aldrig set dem komme op af jorden og jeg har også nogle forårsløg i samme område, men formentlig kan jeg dufter mig frem til de rigtige.....
Fin og inspirerende blog iøvrigt :)
Hilsen Pia

Ina sagde ...

Ramsløg er også en god krydderurt. Jeg har brugt den til pesto flere gange. Det største problem er at få fat i den. Jeg har prøvet, at få den til at gro i haven, men det er endnu ikke lykkedes, og jeg har ikke fundet et sted i nærheden, hvor de gror. Sidste år til påske sneg jeg mig til at plukke en posefuld På Frederiksdal i Helsingborg.

Hilsen Ina

Mettes Have sagde ...

.... og de smager fantastisk i salatsålen, som grønt drys ovenpå frisk kogte ris osv.... Jeg plejer at hente dem i skoven. Tror ikke de kan trives i min tørre sandjord... eller hvad?!

Vild med have sagde ...

Det er sådan med ramsløg at enten må man køre langt og lede efter det, eller man går og træder i det. I vores have med tung og leret jord har det bredt sig fra 1 sted til 3-4 steder. Men det er ikke noget problem. Det rigtig dejlige er at det er så tidligt fremme.

kimmm sagde ...

Jaow, hvor er de store...! i min skov er de kun en bette 4-5 cm... der skal mange til en gang røræg...:-)

Vild med have sagde ...

Vi håber på snarligt forårsvejr så vi kan komme ud og plukke store mængder ramsløg, ikke?