14. nov. 2011

Hvid mad fra haven






















Vi kalder dem grønsager, men faktisk har de alle mulige farver. Både røde, gule, blå og hvide som også er en farve.
Når en råvare er hvid betyder det at den indeholder flavonoider. En gruppe kemiske stoffer der bl.a. forebygger hjerte-kar-sygdomme og bremser aldring.
Her er et lille udvalg fra haven.
pastinak
daikon
stangbønner vilnius
peberrod
Jeg kunne også have taget æbler, løg, hvidløg, selleri, persillerod.























White food from the garden

5 kommentarer:

Landbohaven sagde ...

Gode billeder.
Tak for kigget.

Mettes Have sagde ...

Så blev jeg igen lidt klogere... Både smukt og sundt. Jeg er selvfølgelig lidt nysgerrig i forhold til de hvide bønner. Hvilken sort er det???

Vild med have sagde ...

Bønnerne er af sorten Vilnius. Jeg har fået dem af en frøveninde.

Emilie sagde ...

Hvilke retter er daikon god i?

Vild med have sagde ...

Hej Emilie,vi wokker daikon sammen med andre rodfrugter. Man kan også rive den sammen med æbler og gulerødder eller hvad man nu har.