29. sep. 2013

Kålroe smager jo godt

Kålroerne har været høstklar længe men der har været så meget i haven, at det først er nu vi tager hul på dem. Bangholm er en gammel nordisk sort, men ny i haven.


Jeg vil prøve at tage frø af den og det skulle kunne gøres ved at man ved høst skærer den øverste tredjedel af og planter den igen. Det skulle være nok med 6-10 planter så det er til at overkomme. Efterhånden som de bliver høstet bliver de så plantet igen og ved vintertide skal de dækkes med blade og fiberdug for at komme trygt gennem vinteren. 


Dette eksemplar er plantet ud for et par dage siden og det ser ikke ud til bekomme den vel. Det er jo også noget af en omvæltning sådan at blive skåret midt over, så den skal nok bare have lidt tid til at vænne sig til det.

Resten af roen kom ind i køkkenet, blev skåret i terninger, vendt i olie, salt og gurkemeje hvorefter den blev bagt i ovnen. Jeg er helt vild med farven.
4 kommentarer:

Landliggeren sagde ...

Farven er bestemt køn, men tør jeg mon tro på smagen ;-). Når det kommer fra dig, tror jeg det nu nok og det må naturligvis prøves en dag.

/Birgitte

Vild med have sagde ...

Jah, det kommer jo an på om man kan lide den slags :-)

Landbohaven sagde ...

Stuvede kålroer smager godt.
Man kan enten skære dem i terninger eller køre dem igennem kødhakkeren og komme dem i en god opbagt hvid sovs.
Det er godt nok mange år siden jeg har lavet det.

Vild med have sagde ...

Jeg synes ellers ikke at jeg er kræsen, men lige præcis grønsager i opbagt sovs, har jeg aldrig været glad for.
Så det bliver nok ikke det jeg prøver med mine kålroer.