19. dec. 2013

19. december. Sæson i Vild med have: Jordskokker

Så kommer vi vist ikke tættere på den vedligeholdelsesfri køkkenhave. Man skal bare beslutte hvor i haven man vil have jordskokker - resten af sit liv. Én gang lagt i jorden, vil de blive ved at komme år efter år.
Når det så er sagt, er det en god idé at grave bedet igennem hver 4.-5. år, hvis man går efter udbytte og store knolde. Ved den lejlighed kan man sortere de mindste og de mest knoldede fra.
Jordskokker giver normalt et stort og stabilt udbytte og det er en af de grønsager som man faktisk godt kan blive træt af hvis man får den for tit. Måske er der en sammenhæng her?


2 kommentarer:

Havehjernen sagde ...

Har hørt at man kan få jordskokker som man også kan få glæde af som blomst - skulle ligne små solsikker eller dahliaer? Blomstrer dine?

Vild med have sagde ...

Vi har i mange år haft et bed jordskokker, som ikke blomstrer. For et par år siden fik jeg så et par knolde med blomstergaranti fra en frøsamler. De står nu i et hjørne af bedet og har de fineste små solsikkeblomster sidst på sommeren. Det er meningen at de skal brede sig så der kommer flere af dem. Har ikke prøvet at spise af dem endnu så jeg kan ikke sige noget om smag og knoldethed i forhold til de andre. Desværre kan jeg ikke huske sortsnavnet.