18. jul. 2019

Ny måde at drive tomater på?


Vores første modne tomater i år kommer på friland. Og det endda på en selvsået plante som jeg fandt i drivhuset. Jeg fandt flere selvsåede og de er alle mindst lige så langt fremme eller endda længere end de planter som jeg har gået og nuslet og puslet om. Jeg havde regnet med at jeg ville kunne se hvilke sort, men lige nu kan jeg ikke genkende den. 
Det har fået mig til tænke på en alternativ måde at drive tomater på. Man kunne allerede om efteråret lægge hele tomater eller måske bare skiver i potter med navn og så begynde at vande lidt i løbet af foråret. Det ville da være nemt. Det skal i hvert fald afprøves sideløbende med den almindelige drivning.

2 kommentarer:

Unknown sagde ...

Fik du "sået" tomatskiver i efteråret? Er de spiret? Sjovt forsøg, omend de sidste par vintre nok ikke kan regnes for repræsentative...

Vild med have sagde ...

Klik på tagget 'tomat'. I det første indlæg er der et foto af min efterårs-tomatsåning. Af de ti potter spirede det kun i tre. Der kom til gengæld virkelig mange. Den ene var netop en som jeg ikke havde sået i foråret, så det var super. Men metoden kan altså kun bruges hvis det ikke er så afgørende hvilke sorter man får.