5. jun. 2009

Den skønne hyldetid.


Det er indbegrebet af sommer når valmuerne springer ud, jordbærrene modnes og hylden dufter overalt. De første blomster smager allerbedst, så jeg har allerede været ude at plukke til den første portion hyldesirup.. Hyldedrik kan laves efter flere principper.
1. hyldeblomster + citron + citronsyre + kogende vand og sukker
2. hyldeblomster + sukker + citron + citronsyre + kogende vand
3. hyldeblomster + citron + citronsyre + koldt vand + meget sukker

Vi har i årevis brugt 2. metode, men for et par år siden afprøvede jeg alle tre metoder for at sammenligne.
1. Giver en brunlig drik. Det bryder vi os ikke så meget om.
2. Her får man en lys drik som har den fordel at man kan begynde at drikke den så snart sukkeret er opløst (hvis man ikke kan vente de anbefalede antal dage)
3. Giver en fantastisk sirup med helt lys nærmest hvidlig farve og en utrolig frisk smag. Den holder meget længe, vi drak det sidste i slutningen af august. Minusset ved denne opskrift er at det er temmelig svært at udrøre og opløse sukkeret, da det hele foregår koldt. Man kan heller ikke smugdrikke, da sukkeret først røres i efter 5 dage. Alligevel er det helt klart vores favorit. I år vil jeg lave 2 udgaver. Én med alm. roesukker og én med rørsukker.

Her er så vores foretrukne svenske overleverede opskrift:

Ingen kommentarer: