21. okt. 2012

Oktober ifølge Karel Capek

“I oktober står havemanden over det samme bed, (som var frodigt i foråret) hvor et par tørre blade eller en nøgen stængel rager frem, og siger tankefuldt til sig selv: Det er lidt bart og tomt her, jeg må plante noget, en fem-seks phlox eller en af de store asters. Og det gør han så. Havedyrkerens liv er fuldt af forandring og virkelyst.”
Og videre “Brummende af tilfredshed søger gartneren i oktober nøgne pletter frem i sin have,”
For Capek er oktober den måned hvor man begynder at planlægge sin forårshave. Og det er vist så sandt, så sandt. Rundt om i blogland myldrer det med løg- og læggetips. Se f.eks.Havefolket.
Nu kommer der så en lille spæd røst herfra. Øh, jeg troede faktisk at man gravede sine løg op i oktober. Tulipaner og den slags. Jeg tager måske fejl. Hvad ved en grønsagsdyrker om blomster.

October according to Karel Capek

This is the month where you plan next year’s blooming.

2 kommentarer:

Landliggeren sagde ...

Det er så skønt at være haveejer. Foråret er allerede lige om hjørnet :-). Jeg aner heller ingen ting om tulipan løg, men jeg har været forbi Holscher og købe vinterstikløg. Han blev så glad, da jeg styrede direkte efter dem, da han ikke har gjort noget for at reklamere for dem. Det er en fantastisk butik og ditto ejer :-)

/Birgitte - som også stirrer på tomme pletter og planlægger

Vild med have sagde ...

Ja, Holscher er et STED.
Jeg har i nogen år købt vinterstikløg i Tyskland. Der kan man købe flere slags bl.a. nogle meget lækre skalotter. Men der er åbenbart kommet nye importregler, så det kan man ikke mere. Til gengæld har man så fornøjelsen af at besøge den rigtige forretning.