30. aug. 2014

August-tallerkener i udvalg

Det er afvekslende at spise grønt. Selve tallerkenen er den samme hver dag, men det der ligger på den skifter. Haven bestemmer menuen (i samråd med "køkkenpersonalet") og der kommer jævnligt nye råvarer til.

Også i august er der et væld af muligheder når måltiderne skal tilberedes og det er nærmere et spørgsmål om at vælge fra.

Vi begynder så småt at høste sojabønner til edamame, samtidig med at der stadig er grønne bønner.

Hver dag ligger der en eller to salater og en eller to varme retter. Denne dag spiste vi en af de sidste artiskokker.

Couscous- og mandelfarserede squashblomster og en dejlig humpel hjemmebagt brød.

Den hjemmelavede hummus med salat og dampede squash.

Det nye på tallerkenen denne dag er agurker og linser i sennepsfløde. Jeg leder stadig efter nye måder til at anvende agurker.
Majsene er meget tidlige og trods tørken store og regelmæssige.

Koldt hakket grønt og varmt hakket grønt.

Jeg har sået en særlig lille, og derfor (regner jeg med) nemmere at få til at lykkes, butternut. Den var ikke så sødmefyldt som jeg havde regnet med så resten får lov at sidde på planten lidt endnu. Sorten hedder Hawk F1.

Ingen kommentarer: