2. jun. 2017

Humlebiers liv og levned

Hvis man har glemt hvorfor det er godt at have bier i haven eller hvis man bare godt kan lide at læse om natur og miljø, er her en vidunderlig og ovenikøbet sjov og underholdende bog. Se anmeldelse i Kristeligt Dagblad. Blomster i haven behøver ikke at være arbejdskrævende stauder. Her kommer lidt eksempler fra haven lige nu.
En hel rapsmark kan godt være lidt overvældende, men når kålen blomstrer i min egen have, synes jeg at det ser godt ud.
Her er det kommen som jo faktisk er en staude. Den stammer fra et besøg i Viborg Bibelhave hvor der faldt lidt frø ned i lommen. Jeg bruger ikke meget kommen, men den pynter fint her tidligt på sommeren.
I skellet ud til marken danner den vilde kørvel en hel mur, som dog ikke formår at holde harer og rådyr ude.
Den kultiverede kørvel er noget mere behersket.
Honningurt er altid godt. Den kommer overalt og får lov at dække jorden indtil videre.
Margeritter og purløg i baggrunden.
Jordbær og strandkål. Blomsterne fra strandkålen bruger vi i salaten hver dag.
Her er et eksempel på et af vores vild-med-vilje områder. De gule blomster hedder Vorterod og er et forfærdeligt ukrudt. Men pæne er de.Lige siden jeg læste 'Humlen ved det hele', har jeg været på udkik efter humlebier i haven. I dag hvor solen skinnede og blæsten havde lagt sig, dukkede de op. Det viser sig at de er helt tossede med løgblomster. Jeg så tre forskellige slags. Øverst er det jordhumle. Orange striber og hvid gump.
Her er det Stenhumle. Mørkebrun med orange gump. Jeg så også én med grå striber, men fik den ikke på foto.Ingen kommentarer: