11. apr. 2018

Sortbønne-kage version II


Endnu en grund til at dyrke tørre-bønner. De kan bruges til kage. 
Jeg har valgt at bruge sorte bønner fordi det passer med chokoladen, men alle slags bønner kan bruges.
Kagen er tung og snasket. Med glasur og krymmel er vi tæt på et studenterbrød. Men det ville være stik imod intentionerne, for det er en meget alternativ kage. Se bare opskriften:

Sortbønne-kage/ sundere studenterbrød
14 dadler 
lægges i blød i saften af en appelsin i nogle timer.
Blendes med 
265 g kogte sorte bønner, 1 æg, 3 dl mælk (mandel-, ko- eller hvad man synes)
Nu irører man
2 tsk kanel, revet skal af appelsinen, 75 g smeltet kokosolie, en anelse salt,100 g havregryn, 100 g rismel, 1 tsk bagepulver, 100 g smeltet mørk chokolade, 1 dl kakao.
Hældes i springform og bages ved 175 gr i ca 40 min.

Der kan sagtens improviseres og ændres i opskriften uden at resultatet bliver dårligere. Det vigtigste er nok dadlerne, for at give så meget sødme at man kan kalde det kage.


1 kommentar:

Tim Skovrup sagde ...

lyder lækkert :)