29. mar. 2021

Nye kartofler

Bare rolig, jeg er ikke begyndt at høste kartofler. Har blot anskaffet nyt læggemateriale.

Fra Tyskland: 

Solist har jeg haft før. Den vinder nok ikke på smag, men til gengæld er den én af de allertidligste. Ovale gule knolde som er fast-kogende.

Sieglinde har jeg også haft i mange år og været meget glad for indtil man pludselig ikke kunne få den mere. Angiveligt fordi den var modtagelig overfor skimmel. Hvorfor jeg ikke selv sørgede for læggemateriale, forstår jeg ikke. Måske var jeg ikke så hardcore frø- og knoldesamler dengang.

Den er tidlig, fastkogende med gult kød og fremragende smag.


Disse to stammer fra en frøsamler

Arran Victory er en gammel sort med hvidt kød, melet, god til dampning, meget sen, god spisekvalitet. Stammer fra den skotske ø Arran.


Bamberger Hörnchen er middeltidlig sort, lille, aflang med fast lysegult kød. Nøddeagtig smag.


Oveni fik jeg to frøformerede kartofler 

Lavendel og Sifs Øje. Det bliver spændende hvordan de er.


Det er så hele 6 nye sorter. Det betyder at jeg for overskuelighedens skyld burde undlade at sætte nogle af de 12 sorter jeg har i forvejen. 

Alouette og Nicola er de eneste to som umiddelbart er oplagte at udfase. Alouette dyrkede jeg for første gang sidste år og den er jeg ærlig talt ikke begejstret for. Jeg kalder den en foder-kartoffel. Store kartofler uden særlige kulinariske egenskaber, efter min mening.

Nicola har jeg en gang købt i Lidl, men hvis jeg googler dem, ligner de slet ikke.Her er mit bud på tidlige kartofler. Belle de fontanay som først har ligget til spiring under plantelys, siden er blevet sat i spand i køkkenet 21. jan.


De næsttidligste er Mayan Gold. De blev udelukkende sat fordi de havde meget lange spirer.

2 kommentarer:

Tim Skovrup sagde ...

uha... spændende sorter :)

Vild med have sagde ...

Det er altid godt at prøve nye sorter.