Vitelotte Gammel fransk sort, meget mørkeblå både skræl og kødfarve. Smagen er henad kastanjer. Sen. Ulempen ved den er at den er så mørk at den er svær at se ved opgravning. |
Exquisa En aspargeskartoffel-lignende sort. Lange let krumme knolde. Gult kød, særdeles fastkogende. Fremragende smag. Middeltidlig. |
Linzer Delikatess Fastkogende ovale knolde med gult kød. Tidlig. Smager selvfølgelig super. |
Marabel Oval, gul skræl og gult kød. Fastkogende. Den er tidlig men kan også bruges som lagerkartoffel. Knoldene kan blive meget store og bruges som bagekartofler. |
Franceline Ovale, rød skræl og gult kød. Angives til at være udkogende, men den er dejlig fast som dampet. Begynder at spire sidst på vinteren. Middeltidlig. |
Senna Dybrød skræl og gul kødfarve. Gode kogeegenskaber. Middeltidlig. Min erfaring er at den lagrer særdeles godt. Som det ses trænger de alle voldsomt til at komme i jorden. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar