1. apr. 2023

Noget du bliver afhængig af: Pottemuld ad libitum





















Her i det tidlige forår er der et stort behov for så- og plantejord. Så er det godt at man har lavet bladbunker til formålet. I starten købte vi den slags, men nu er vi så glade for vores egne leverancer. Som man måske kan ane, skal der mange blade til, for det tager mere end et år før det er omsat til muld der kan bruges. Til gengæld er kvaliteten i top. Kan ikke sammenlignes med de købte spagnumprodukter. 

Planterne får den bedste start på deres tilværelse når de bliver sået i ren bladmuld og vokser op som spæde i bladmuld iblandet havejord. Så er overgangen fra pottetilværelsen ud på voksestedet ikke stor. Planterne er glade. Det samme er vi. For vi synes at vi har gjort noget rigtigt for miljøet når vi ikke har gravet af højmosen et eller andet sted.

Bladmuld som såjord indeholder alle mulige naturlige ingredienser - også frø! Så man skal kunne kende forskel på det man sår, og det der er 'ukrudt'. Det finder man hurtigt ud af og luge 'ukrudtet' ud når man synes. Havemælde optræder ofte i vores bladkompost.


Ingen kommentarer: