9. maj 2011

Jeg har fået et brev fra Frankrig


En dejlig overraskelse. En ny tomat, Prince Borghese (eller Principe, hvis man tager den italienske version). Ja, altså ny her i mit sortiment. Det er en busket tomat med klaser af små meget kødfulde, dvs. ikke så saftige, frugter. Den skulle være særlig velegnet til at soltørre. Faktisk kan man lade dem sidde på planten og tørre. Det lyder vældig lækkert og tillokkende. Jeg er sikker på at det fint kan lade sig gøre i Frankrig og Italien. Det er nok mere tvivlsomt i vores ustabile somre, men jeg vil da gøre et forsøg.


Jeg vil lige benytte lejligheden til at vise hvordan det går med min overvintrede tomat.
Den er ikke så høj for jeg har bøjet stænglen ned til jorden to gange. Der er tomater på og flere end de to I ser på billedet.A letter from France

I will try to grow Prince Borghese, a special cultivar for drying in the sun.

6 kommentarer:

Birgitte Sværke Pedersen sagde ...

Det er ret fantastisk, at du har overvintret tomatplanten og nu har tomater. Hurra for den slags eksperimenter.

Det kunne bestemt være lækkert med soltørrede tomater, men du har desværre nok ret i, at det ikke kan lade sig gøre her. Mon ikke man kan tørre dem i ovnen. I hvert fald har jeg en gang lavet semi-dried cherrytomater efter en Claus Meyer opskrift

Orla sagde ...

Hej Merete.

Det må være dejligt at have grønne tomater så tidligt. jeg vil prøve at overvintre en .

Det lyder spændende med "Tørretomaterne". Ved du om de kan købes herhjemme.

Med venlig hilsen

Orla

Ina sagde ...

Lyder spændende med tomatprojekterne. Tænk at du har kunnet overvintre en plante, og så oven i købet fået tomater på. God fornøjelse med soltørringsprojektet ;-)

Vild med have sagde ...

Jeg er helt indstillet på at jeg efter al sandsynlighed må tage hjælpemidler så som bageovnen i brug.
Jeg er faktisk selv overvældet over at det er gået så godt, så jeg må absolut huske at plukke sideskud af igen til efteråret.
Orla, da jeg havde fået mine frø googlede jeg dem og så at Fuglebjerggård har dem som ØKO-nyhed i den italienske udgave, dvs Principe Borghese.

skrubtudsen sagde ...

Jeg er også imponeret over din overvintrede tomat! Fantastisk. Når du allerede nu har modne tomater, ja så giver det god mening at overvintre en plante. Det må vist prøves :-)

Principe Borghese er vist en af de ældre tomatsorter. Et sted skriver de "Dates back to southern Italy to about the 1910’s" Man kan sikkert finde et websted med troværdig information.

Vild med have sagde ...

Hej Skrubtudse, ja nu er tomaterne altså ikke modne endnu, men de kommer helt sikkert før dem jeg har sået i foråret.
Jeg synes at jeg læste et sted at Principe Borghese kan føres tilbage helt til Peru.
Ps. Artiskokkerne er begyndt at røre på sig. Foreløbig er kommet op, og en enklet Green Globe er to centimeter oppe.