29. jun. 2008

Skovjordbær. Fragaria Vesca.


Jordbærrene er genetisk set de samme som voksede i mormor og morfars have. Det er hyggeligt at standse på vejen gennem haven og små- (eller stor-) spise og lade tankerne vandre.
Skovjordbær passer stort set sig selv, de er meget produktive, omend bærrene er små, og fuglene interesserer sig tilsyneladende ikke for dem.


Selvom bærrene altså er små, går det rimelig hurtigt med plukningen, så det blev til en lille desserttallerken med sukker og balsamisk eddike til søndagsfrokosten.
Resten er lagt i sukker mens jeg beslutter, hvad der videre skal ske. Egentlig foretrækker jeg, med få undtagelser, at spise frugt rå og så direkte fra planten som muligt. Men et glas syltetøj i ny og næ er nu heller ikke at foragte. Efterhånden er jeg blevet så voksen at det godt må smage af mere end frugten selv, så nu overvejer jeg
- vilde jordbær med balsamisk eddike
- vilde jordbær med mynte og sort peber
Begge opskrifter set på nettet.

Ingen kommentarer: