19. nov. 2012

Mutzu med priksyge

Nu har jeg fundet ud af at det hedder priksyge og det kan skyldes f.eks. calsiummangel. Hos Plantedoktoren er der forskellige råd om hvordan man kan forebygge det. Bl.a. må træerne ikke mangle vand op til modning af frugterne. Jeg tænker at det kan være ligesom når tomater har grifffelråd. Det skyldes nemlig at de ikke har kunnet transportere vand hurtigt nok op og ud i cellerne og deraf følgende calsiummangel.
Æblerne kan i og for sig sagtens bruges. De skal blot skrælles, men holdbarheden er stærkt reduceret og lige præcis Mutzu er jo netop kendt for sine gode lagringsegenskaber.
Det var en af grundene til at jeg ønskede dette æble.
De første år var der ingen problemer og jeg håber stadig at priksygen pludselig forsvinder af sig selv. Ligefrem begynde at vande et æbletræ forekommer mig lidt uoverkommeligt.


Mutzu with bitter pit

May be caused by the lack of calcium.3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Vilken vacker blogg du har:)
jag undrar hur man kan följa dig..har du bloglovin eller FB??

Gillar du inredning kan du kolla in min blogg:)

ha en fin vecka

LOVE Maria från inredningsvis.se
(sverige)

Vild med have sagde ...

Hej Maria, du kan tilmelde dig som fast læser i højre side af bloggen. Det glæder mig at du synes om vildmedhave.
Jeg er selv mest til udendørs indretning :-), hav det godt.

Rikke sagde ...

Så blev man så klog! Tak for det. Jeg synes også at det virker lidt vildt at skulle vande sine æbletræer, men det er jo fint at være opmærksom på det, hvis man alligevel har noget vand, som man skal af med. Jeg tømmer jævnligt badebassin og sandkasser for vand, og jeg vil da lige overveje om æbletræerne trænger til en tår fremover.