23. jun. 2018

Basilikum, knæk koden


Hvad gør man hvis man gerne vil dyrke basilikum og ikke har en lun og beskyttet krog/terrasse og ikke vil ofre plads i drivhuset?
Man kan f.eks. gå lidt på kompromis med smagen og dyrke vild basilikum, Ocimum canum, istedet. 

Bladene er grovere og mere behårede, duften er tydeligt kamferagtig, smagen er ikke så forfinet som hos 'Ocimum basilikum'. 


Eller man kan købe denne, 'Magic Mountain'. Det er en krydsning og kan derfor kun købes som plante. Den er meget robust og kan overvintre indendørs. Jeg har endnu ikke prøvet det, men det skulle være ret nemt.
Vi kan allerede ikke følge med og jeg har lavet forstadiet til pesto og lagt i fryseren. Basilikum, olie og græskarkerner blendes. Senere når det skal bruges kan man tilsætte hvidløg og ost hvis man synes. Det er ikke nødvendigt, det smager fint som det er. 



Ingen kommentarer: