7. jun. 2009

Mere om hvidløg.


Da vi havde besøg af kinesiske venner brød de nærmest ud i jubel da de fik øje på hvidløgene som var ved at gå i stok.
Stykket fra lidt over jorden og op til knoppen, befriet for blade er en særlig delikatesse.
Jeg søgte lidt på nettet og fandt frem til at grønne hvidløg i Kina er et biprodukt ved dyrkning af særlige sorter af hvidløg, som er kendt for at danne disse stængler. Man høster forsigtigt stænglen så løget kan vokse videre og høstes senere. Det er ikke lykkedes mig at finde ud af hvilke sorter det drejer sig om. Sikkert en erhvervsgartner-hemmelighed.Vi høstede selvfølgelig straks og wokkede hvidløgene. Det smagte ganske rigtig meget, meget godt.
Hvis det lykkes at modne hvidløgene, nu uden stængel, kan jeg jo håbe at føre denne egenskab videre.

6 kommentarer:

EJ sagde ...

Most of the garlic plants that I grow have a scape. I don't think you need a special variety, perhaps just warm weather?

Vild med have sagde ...

You are probably right. And warm weather is exactly what we don’t have here. Right now it is cold and rainy. To days ago it was only five degrees in the morning. I could grow them in the greenhouse. There won’t be much space for them, but I could have them there as a little delicacy.
This is my first year with different kind af garlic. Before this year I just bought some garlic for eating in the supermarket and grew them. So I am starting to learn about it. Which species are you growing?
Merete.

EJ sagde ...

I am growing several different varieties from http://www.garlicfarm.ca/

Anonym sagde ...

Den delikate blomsterstængel kan høstes fra alle slangehvidløg (det er dem der sætter blomsterstængel). Jeg synes også lynstegning er ideelt, så er de både stegt, og stadig meget friske i smagen. Nogle hvidløg giver større hvidløg, når man fjerne blomsterstængelen mens den er allerbedst at spise.

Vild med have sagde ...

Det åbner jo helt nye horisonter! Den side jeg fandt på nettet sagde at det ikke skulle være de ”krøllede” stængler, men jeg var begyndt at tænke på om de mon ikke også kunne bruges.
Vi har jo allerede høstet stængler og de løg som er tilbage, virker meget udsatte. Det ser ud til at der trækker fugt ned i dem og solsorten skovler jord over dem. De næste skal vi nok skære lidt højere oppe.
Merete.

EJ sagde ...

Pickled Garlic Scapes

http://thedeliberateagrarian.blogspot.com/2007/07/making-pickled-garlic-scapes.html