10. dec. 2017

Noget må de da kunne bruges til


Nu har jeg haft rodcikorie 'Chiavari' i to år uden at have brugt dem til noget. Et enkelt forsøg på at tilberede dem til spisebrug faldt ikke heldigt ud. De var så bitre at de var uspiselige. Så vidt jeg har forstået er det netop bitterstoffet som gør dem supersunde men det hjælper jo ikke hvis man ikke kan spise dem.

Jeg har googlet og den eneste anvendelse jeg indtil nu har fundet er til ‘kaffe’. Altså tilberede dem til noget drikkeligt.
Der findes en masse videoer på you tube om hvordan man gør, så det vil jeg ikke gå i detaljer med. 

Her er de revet i fine strimler og tørret i ovnen. Det kom lidt bag på mig hvor hurtigt det gik, så de fik nok lidt for meget.


Her er de kørt i kaffekværn. Pulveret blev så fint at det blæste ud af kværnen selvom den var lukket omhyggeligt.


Her er den færdige ‘kaffe’. Den meget bitre smag var nedtonet, så måske med nogle flere forsøg kunne det blive til noget drikkeligt. Lige nu smager det bare af rodfrugter der har fået lidt for meget i ovnen.

4 kommentarer:

Lisbeths Haveblog sagde ...

Spændende eksperiment.
Jeg har læst, at man kan lave kryddersnaps af roden.
Mange hilsener, Lisbeth

Vild med have sagde ...

Det lyder meget fornuftigt i forhold til rodens bitterhed. Jeg har før i tiden eksperimenteret med forskellige alkoholiske drikke, men det ender bare med at stå på en hylde i skabet i årevis. Vi drikker det simpelthen ikke. Så udfordringen for mig er at finde anvendelse for planterne uden alkohol. Og sukker for den sags skyld.

Lisbeths Haveblog sagde ...

Ja, det er selvfølgelig en udfordring. (Lav snapsen og giv den i gave...)
Kan man mon bruge bitterheden som krydderi i mad?
Held og lykke med de fortsatte eksperimenter.

Vild med have sagde ...

God idé at give det som gave.