6. feb. 2021

Køkkenhaven er noget slukøret for tiden

Forstvejr er afgjort ikke godt for vores helårskøkkenhave. Alle planter krøller sig sammen, trykker sig, ser ikke ud af noget som helst. Dog kan der stadig hentes spiseligt, omend udvalget er noget begrænset. 

Den flerårige kål, Daubenton er altid god. Her er den dampet og serveret med grønne linser.

Det kan stadig lade sig gøre at stikke en greb i jorden og hente rodfrugter så som gulerødder, rødbede, skorzonner og havrerødder. Der er dog en del frostskader på rødbederne (min yndlingsrodfrugt) som skal skæres bort. Sådan er det når man insisterer på at alt skal blive i jorden vinteren over. Så må man acceptere et vist spild.


Savoykål, January King, er der aldrig problemer med. Den er som skabt til vinterkulde.

 

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Tak for inspiration til at bruge Daubenton i denne tid. Den svigter aldrig. Tiden lige nu er et rigtigt "hungry gap" for helårsdyrkere. Heldigvis fik jeg hentet kartofler, gulerødder og selleri fra kulen, inden sneen og kulden kom væltende.
kh Kirstine

Vild med have sagde ...

Hm ja, det var i sidste øjeblik jeg fik høstet Daubenton. Nu er den også faldet sammen i kulden. Tilbage er nu kun rosenkål og savoykål. Der er virkelig udfordringer i år.