15. jul. 2018

Bønne-boom


Jeg har ellers gjort mig en del umage med at så bønner med intervaller for at undgå at de alle modner på én gang. Alligevel har vi et overflodsproblem lige nu.
Jeg bryder mig egentlig ikke så meget om grønsager fra fryseren og er også lidt uvillig til at stå og koge, koge, skylle, skylle, pakke osv. Og så viser det sig måske, at vi alligevel ikke spiser dem. Har lige smidt fire poser blancherede bønner fra sidste år ud. 
Så nu prøver jeg noget nyt. Løsfrysning af bønner uden forudgående blanchering. 
Jeg har googlet lidt rundt først, og visse blogs hævder at der ikke er det store tab af farve og smag som ellers bliver angivet som grund til at blanchere.
Nu må vi se til vinter hvad jeg synes. Det er ikke det store arbejde, fryseren er alligevel tændt, så der er ikke sket den store skade hvis de havner på komposten.

4 kommentarer:

Dorte sagde ...

Tjek muligheden for at lave bønnefritter. Her skal bønnerne være frosne, når de puttes i ovnen. Det er så nemt - og det er vanvittigt lækkert!

Carina sagde ...

Bönsådden har inte blivit bra i år. Eller snarare de utplanterade bönorna mår inte bra av torkan. Men det blir sällan eller aldrig bönor över i frysen :) Spännande med ditt test.

Ha det gott! Carina

Vild med have sagde ...

Tak, det vil jeg bestemt prøve. Normalt er de jo kogte når man lægger dem i ovnen. Men det må komme an på en prøve.

Vild med have sagde ...

Det er heller ikke alle mine bønner som spirede som de skulle. Visse måtte jeg så om. Og de kom så heller ikke.