Der er mad at hente i haven nærmest året rundt, men maj måned betegner med fremkomsten af asparges et slags vendepunkt. Nærmest en slags nytår. Fra nu af vil det vælte frem med alt muligt lækkert. Rabarber, radiser, gulerødder kartofler, salat og meget meget mere.
New Year in the kitchen garden
It’s allmost like Newyear when the asparagus comes.
Ja det er rart at kunne hente egne ting lige fra haven. Vi har kun rabarber/ purløg i haven og ellers plejer vi at have tomater og agurker i drivhuset. Det skal vi også ha´ i år. Ha` en god dag.
Her spiser vi kålskud, pibeløg og krydderurter som oregano og spansk kørvel. Asparges har vi endnu ikke set, men det kan jo ikke tage mange dage endnu.
Frukt och bär
-
Borta på bärstigen tuffar det på. Här är det en del förändringar. Buskarna
med svarta vinbär som flyttades hit i höstas hänger med.
En nykomling här är ...
Invasiva lövplattmasken Obama nungara
-
Så var det dags igen att lära sig en art som inte hör hemma i Sverige,
nämligen lövplattmasken med det olyckliga namnet Obama nungata. Obama
betyder blad/l...
Nixtamalisering og masser af plantemad
-
Nu blev det tid af forsøge nixtamalisering. Det er en gammel metode, hvor
tørrede majs behandles med løvtræsaske, læsket kalk eller andet stærkt
basisk. L...
Vinterbroccoli og opbinding
-
Tomatplanterne på friland er ryddet og pælene fra tomatbedene har holdt
flyttedag over i bedet med rosenkål og bedet med vinterbroccoli, og alle de
høje kå...
Kål i kulden
-
Jeg har en del overvintrende kål i drivhus og friland – nogle som har været
dyrket i mange år, mens andre afprøves nu for første gang. Vinteren i år er
hår...
Time-Out - Odla är livet!
-
This post "Time-Out" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in
the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN - The Kitchen Garden -Le Jardin Potager - La
Huerta Jag...
3 kommentarer:
Ja det er rart at kunne hente egne ting lige fra haven.
Vi har kun rabarber/ purløg i haven og ellers plejer vi at have tomater og agurker i drivhuset. Det skal vi også ha´ i år.
Ha` en god dag.
Godt nytår og god appetit :-)
Her spiser vi kålskud, pibeløg og krydderurter som oregano og spansk kørvel. Asparges har vi endnu ikke set, men det kan jo ikke tage mange dage endnu.
Kålskud er dejlige. Vores er desværre frosset ihjel.
Send en kommentar